ensammatankar.blogg.se

måndagslista

Publicerad 2015-01-26 16:53:03 i att andas,

Hur mår du?
Jag mår rätt bra faktiskt, om man bortser från att jag fick en hjärnskakning i helgen. Men nu börjar det bli lättare att koncentera sig och hålla sig vaken. Och vilken tur jag har som är ledig tills på torsdag.

Vad önskar du just nu?
Lite midre hjärnskakning och att det blir en ny vecka så att jag får börja på mitt nya jobb. hurra!

Vad har du ätit idag?
Ostsås med bacon och rotsaker med pasta, och lite godis i sängen.

Vad ska du göra imorrn?
Städa och tvätta hade jag tänkt!

Och ikväll?
Jag ska ligga i sängen och se på serier och tycka synd om migsjälv. Mycket bra idé tycker jag.


Vem saknar du?
Jag saknar min morfar och gammelfarmor så otroligt mycket. Planerar att hälsa på min morfar innan sommaren, och min gammelfarmor som bor utanför Berlin i sommar.

Senaste köp?
Köpte en kofta och en grön transparent kofta på bloppis idag, så himla värt.

Vad skrattade du senast åt?
När jag och J såg Archer imorse, typ världens roligaste serie.

Vad grät du senast åt?
Lördags efter att jag ramlat och slagit huvudet och inte mindes de senaste 30 minuterna, riktigt läskigt var det.

Vem sov du senast med?
J <3

Vad läser du just nu?
Jag har precis börjat läsa Looking for Alaska igen, av John Green <3

Senast sedda film?
The Mazerunner, helt okej film faktiskt!

Vilken svordom använder du mest?
Fan och helvete skulle jag tro, mest det senare faktiskt.

Vem var den senaste som ringde dig?
En sjuksköterska från där jag sjukskriver mig för att höra när jag kommer tillbaka till jobbet!

Senast 3 inkomna sms?

J: Du sov så djupt att jag inte ville väcka dig. Om du går, stäng bara dörren efter dig. Tror inte någon vill ta sig in. Puss

Min styvmamma: Okej vad bra!

Telia: Tack för ditt köp, Mvh Telia

Vad stod det i ditt senaste skickade sms?

"Sover kvar här inatt! Mår bra, trött men inget illamående eller så!"

Vilken är din favoritfrukt?
Kiwi, persika och jordgubbar

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Haha, typ ingen.. Eller med mina nya glasögon kallar alla mig Harry Potter.

Vad är du rädd för?
Framtiden typ, riktigt oklart vad som händer.

Blir du lätt svartsjuk?
Nej.

Din favoritkaraktär ur en serie?
Älskar Phil i Modern Family och Hanna i Girls

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten?
Min bästa vän från gymnasiet som skrattade åt min "jag ramlade och fick hjärnskakning"-historia. haha.

Vilket språk hade du velat lära dig?
Franska! och ännu mer tyska!

Vart vill du åka just nu?
Berlin, berlin, berlin!

I don't know about you, but I feel like twenty-two

Publicerad 2015-01-08 21:20:00 i att andas,

Detta inlägg har legat i mitt utkast i ett år, så det är väl lika bra att publicera det nu, innan det har gått alldeles för lång tid igen. Inlägget är summering av mina födelsedagar och decembermånad de senaste fem åren.
Jorden har snurrat så många gånger runt solen sen jag föddes. Jag har nog fallit för lika många pojkar och har lika många små ärr runt hjärtat från när jag inte fick någon av dem. 

Jag tänker tillbaka på december:
tvåtusennio
Jag blev myndig, fick min systemkamera som fortfarande är en trogen kamrat till mig. Jag fick gå ut på krogen för första gången och en kille hånglade upp mig direkt jag gick ut på dansgolvet, sedan frågade han på irlänsk engelska om vi skulle ta en taxi hem till mig. Jag var sedan rädd för att gå ut på dansgolvet på krogen ganska längre, tyvärr. Han fick för övrigt inte följa med mig hem. 
tvåtusentio 
Jag och min bästa vän hade en dubbelfödelsedagsfest och allt var så himla bra. Jag trånade efter en kille på festen som senare kommer att ta på min kropp på en sunkig toalett en månad senare, precis innnan han blockerar mig på facebook och flyr landet. 
tvåtusenelva 
Jag var förlovad med A och livet kändes så bra, vi diskuterade att gifta oss och vart vi skulle bo. Barn och hund. Det var egentligen inte livet någon av oss ville ha, men vi fortsatte leva i den fantasin nästan ett helt år till. 
tvåtusentolv 
Jag spenderar månaden i botten av shotglas och ölflaskor. Jag är full varje helg och drogs med ut på krogen eller fester minst tre gånger i veckan fram tills veckan innan jul. Jag flyttade ut ur min lägenhet och hånglade med en man som skulle fördärva mig. 
tvåtusentretton 
Jag bor hemma hos mina föräldrar igen, jag är kär i en man jag träffat två gånger som kommer att lämna mig för ett annat land och jag umgås med alla mina vänner jämt, har inga pengar och dricker ingen alkohol. 
Tvåtusentretton känns faktiskt helt okej. 
tvåtusenfjorton
Bor fortfarande hemma i mitt flickrum, har ett jobb att gå till om dagarna och vänner att skratta med. Gick på julmarknad med J och var riktigt full på en jobbfest med min favoritkollega. Så full att båda vinglade runt i för höga klackar och lite för korta, glittriga  klänningar.

2015-01-08

Publicerad 2015-01-08 19:24:56 i att andas,

Det är torsdageftermiddag, stadens gator är fyllda av snö och vatten som tillsammans bildat en grå massa som gör att sockarna blir blöta genom skorna och som är sådär lagom hal.
Detta är början på 2015, året som man svär ska bli annorlunda från alla tidigare, jag går under träd som droppar vatten ner i nacken förbi halsduken och drar jackan närmare mig även fast det inte är minusgrader.
 
Jag är i en period i mitt liv då jag värdesätter att göra ingenting. Eller värdesätter är nog fel ord. Jag vill bara göra ingenting. Jag kommer hem, vinkar åt min familj, lämnar några meningar om min dag svävandes i luften framför nickande föräldrar. Sen går jag in på mitt rum, tänder lampan ovanför sängen och lägger mig där med datorn i knät. Stirrar på den ett par timmar, utan att egentligen göra något, musik, netflix, ett par klick på internet.
När jag ledsnar kryper jag ur sängen efter en bok som jag läser, åt sedan återgår jag till att läsa ett par kapitel i fosterställning i sängen. Och sedan börjar jag om, fram tills att klockan är 01:30 och jag inser att jag borde sova.
 
J. har kommit hem igen, jag sov hos honom när han kom tillbaka. Levde i hans säng i två dygn. Sedan kom vardagen ikapp oss, jobbet kallade, tentaplugget skrek efter uppmärksamhet. Och på något sätt så känns det nästan mer ensamt nu, när han är hemma. Än när han var hundra mil bort.
Och det känns konstigt att vara så nära en människa, att kunna prata med honom om allt och se honom nicka och lyssna. Det känns konstigt att inte springa iväg, rädd att bli bränd. Som att han är värd att stanna för, och kanske är det så. Jag måste nog vänta med den analysen tills förälskelsen släppt lite.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela