ensammatankar.blogg.se

I am not made for work and over time.

Publicerad 2014-04-06 18:21:40 i att andas,

Det är fredag eftermiddag, jag och mina kollegor sitter redo i lunchrummet för att inta öl/vin/cider som säljs för 20 riksdaler styck av företaget. Vi är 15 stycker från min utbildningsgrupp, vi skrattar och dricker, skålar för allt vi klarat de senaste veckorna, skålar för vad som komma skall och fnissar ur oss arbetsrelaterade termer.
När det börjar närma sig kväll så kommer fler människor upp i lunchrummet, bland annat våra framtida chefer och andra roliga människor. Vårt utbildningsgäng skingrar sig och snart är vi bara en handfull kvar, vi skrattar och dricker öl med andra avdelningar, berättar hemligheter och säger "fan vad bra du är!" till varandra.

Jag blir bjuden på öl hit och dit, och när vi tar hissen ner för att röka och sedan upp igen så blir jag uppkastad på en axel och jag skrattar och sparkar med benen tills jag inte får luft mer. När klockan blir så mycket att uteställena börjar fyllas i staden så går vi alla till en sportsbar bara ett stenkast bort.
Jag får en öl i handen och jag ler snällt mot min 15 år äldre kollega med engelsk brytning, sen går vi ut och röker och han hånglar upp mig med orden "I fucking hate you." och jag säger detsamma tillbaka och vi hånglar mot kravallstängslet tills cigaretterna slocknat i våra händer och vi måste gå in igen.
Inne möts jag av en annan man som jobbar på mitt företag, dock inte samma avdelning och han säger att vi ska gå ut och röka, och så tar han min hand och säger att min bästa vän sagt att jag borde gå hem med denna kille. Och så mumlar han i mitt öra "och ser jag något jag vill ha, då tar jag det." och han bjuder mig på en drink och sedan skrattar jag med mina utbildare och kollegor innan han säger "kom så går vi". Och så tar vi in på ett hotell över gatan, och på hans morgonrast på jobbet dagen efter så kommer han och väcker mig lagom så att jag hinner checka ut.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela